Történetünk

2013

2013-ban határoztuk el, hogy utánajárunk annak, miért olyan nehéz jó minőségű zöldséghez-gyümölcshöz hozzájutni elérhető áron, egy átlagos konyha igényeinek megfelelő választékban. Fejest ugrottunk a zöld folyóba és elkezdtünk egy bevásárló közösséget szervezni annak érdekében, hogy egészséges és tisztességes árú zöldségek kerüljenek mindenki asztalára. Baráti körünknek szállítottunk, egész évben, heti rendszerességgel.

2014

2014-ben az előző év tapasztalatai alapján és a szerencsének köszönhetően sikerült több dologra megoldást találnunk. Csaba szakmai vezetésével, aki végzős kertészmérnök hallgató volt a Corvinus Egyetemen, saját termelésbe kezdtünk. Egy környezettudatos vállalkozó támogatásával, nem használt földjein biokertészetet indítottunk útjára.

A kertben sok növénykultúrát kipróbáltunk, és barátaink segítségével, hatalmas munkával, kézzel műveltük. Nem halogathattuk egy cég megalapítását sem, így jött létre a Zöldségkert Közösség Kft. A 2013-as év tapasztalatai alapján nagy hangsúlyt kapott a “toborzás”. Jártuk a piacokat, terjesztettük az öko-szemléletet. Vásárlóink hihetetlenül pozítív visszajelzései és a piacon tapasztalt érdeklődés megerősített bennünket abban, hogy csak ezzel szeretnénk és kell foglakoznunk.

Az év végén Matthew Hayes, a Zsámboki Biokert gazdája, vetésforgójának egy szakaszát ( a káposztaféléket) ránk bízta. Ez nagyon jól jött, mert a káposzták nem szerették túlságosan az isaszegi homokos talajt.

2015

2015-ben bevezettük a Közösségi Mezőgazdálkodás szövetkezeti formáját. Ennek első lépéseként megállapodást kötöttünk a Corvinus Tangazdaság Biokertészetével, Magosvölgyi Ökogazdasággal, valamint a Mondel Tanyával, ahol meghatározott területen és meghatározott fajtákat termeltek nekünk. A tagok toborzása terveink szerint sikerült és kisebb fluktuációval 15 előfizető körül maradt egész évben.

2015-ben az előfizetők támogatásának köszönhetően hatalmas lendülettel kezdtük az évet. Sokminden megtermett Isaszegen és Zsámbokon is sikeres volt a termelés.

2016

Ebben az évben folytattuk az előfizetéssel kombinált bevásárló közösségünket. Kizárólag Zsámbokon termeltünk, ahol területet béreltünk.

2017

Ez az év nagy kihívást tartogatott a számunkra. Matthew Hayes, a Zsámboki Biokert vezetője 2 évre külföldre utazott. Minket kért meg, hogy távollétében vezessük a gazdaságot és a bevásárló közösségét. Mivel gyermekünk már úton volt, ezért úgy döntöttünk, hogy elvállaljuk és szüneteltetjük a Biofalót, hogy nyugodt anyagi körülményekben születhessen és cseperedhessen Lilla.

2018

Főállásban a Zsámboki Biokertet igazgattuk. Megújítottuk bevásárló közösségük rendszerét és sikeresen növeltük a piaci érékesítést is. Nagyobb területet béreltünk a gazdaságukból, és 1120 nm fólia építésével a legnagyobb beszállítóivá váltunk.

2019

Az év elején sikerült megvásárolni egy 9000 nm-es telket házzal Zsámbokon. Ezzel valóra vált régi álmunk, hogy saját területen gazdálkodjunk. Elindítottuk a Bolvári Biokertet és beállítottuk a termelést 4000 nm szabadföldi és 1120 nm fóliával fedett területen. A több év termesztési tapasztalatnak köszönhetően, ki tudtunk szolgálni egy saját piacot és közben a Zsámboki Biokertnek is beszállítói voltunk. Az év végén egy másik álmunk is valóra vált, és újra indítottuk a Biofaló bevásárló közösséget.