Egy brutálisan forró nyár után végre beköszöntött az ősz, a kedvenc évszakom. A levegő felfrissült és újra van kedvem főzni, méghozzá legfőképp saját alapanyagokból. Még…
Kedves Biofalók, Mindig bíztunk abban, hogy a bio szemlélet terjed és közösségünk növekedni fog. Voltak bíztató időszakok, de reményeink nem váltak valóra. A Biofalóval több…
A igazi tavaszi időnek köszönhetően végre megkezdhettük a palánták kiültetését. Kiültettük az összes káposztafélét: brokkoli, karfiol, kelkáposzta, lilakáposzta, karalábé kerültek ki szabad ég alá. A…
Ha nem tudod mit kezdj a hűtő aljában felgyülemlett gyökérzöldségekkel, és kellene a spenóthoz is valami ötlet a spenótos tésztán, zöldturmixon, főzeléken kívül, akkor készítsd…
Egyre nő az igény az egészéges élelmiszerekre és egyre többen kíváncsiak arra, hogy a megvásárolt élelmiszer honnan származik és milyen körülmények között lett előállítva. A…
Bár a szomszédban zajló események a mi gondolatainkra és lelkiállapotunkra is hatással vannak, a tavasz előszobájában vagyunk, egyre több időt töltünk kint a szabadban. Mint…
A két héttel ezelőtti pusztító szélvihar után, amely az egyik fóliasátrunkat földig rombolta, indítottunk egy adománygyűjtő kampányt. Az adományoknak köszönhetően fel tudtuk számolni a romokat…
Hozzávalók 300 g lilakáposzta200 g sárgarépa1 közepes fej lilahagyma2 gerezd fokhagymafél citrom levesó, bors ízlés szerint2 ek bivaly joghurt (Virágoskút)3 ek tejföl A lilakáposztát gyaluld…
Hozzávalók: 70 dkg piros kifli burgonya4 db babérlevélsó, bors1/2 kk őrölt kömény0,5 l paradicsomlé1 tk pirospaprika3 ek kukorica vagy tápiókakeményítő Zöldségfasírthoz:30 dkg sárgarépa30 dkg petrezselyemgyökér150…
Január vége van, a tél legfogcsikorgatóbban hideg időszaka. Ilyenkor nemcsak levesek, hanem sütőben sült ételek is gyakrabban kerülnek terítékre. A sütőben sült ételek hátránya, hogy…