Hideg, joghurtos uborkaleves

Tökéletes leves kánikulai napokra, mert főzés nélkül, 10 perc alatt elkészthető, és az összes hozzávalója hűsítő hatású.

Hozzávalók:

0,5 kg salátauborka vagy kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
0,5 liter natúr joghurt
1 ek olivaolaj
fél citrom leve

bors
kapor vagy menta

  • Reszeld le az uborkát, sózd meg és hagyd állni 10 percig, hogy levet engedjen. Ha salátauborkából készíted, akkor hámozni is kell.
  • Hagyd rajta a levét és add hozzá a zúzott fokhagymát, a joghurtot, az olivaolajat, a citromlevet, a sót, borsot, és a zöldfűszert.
  • Botmixerrel pürésítsd és már tálalhatod is croutonnal / feta sajttal / apróra vágott uborkával díszítve.

Kép forrása: https://www.olivemagazine.com/recipes/vegetarian/chilled-cucumber-dill-and-yogurt-soup/