Elkezdődött az úgynevezett “hungry gap” avagy “ínséges időszak”, amikor is fogynak és egyben drágulnak a tavalyi, tárolt termények, de az idei, friss termés nagy részére még hónapokat várni kell. Ilyenkor az almát például már érdemes a hűtőben tartani, mert kitárolás után szobahőmérsékleten viszonylag gyorsan romlik.

A Biofaló filozófiája, hogy amit lehetséges, magyar forrásból szerezzünk be, de mivel egyre kevesebb a hazai biotermelő, és ezzel együtt a hazai biozöldség, ha valami szezonális, de itthonról már nem beszerezhető, akkor azt az EU-ból importáljuk. Sokan ódzkodnak az import zöldségektől, mert a konvencionális zöldségek piacán nagyon rossz hírük van. A konvencionális import zöldségekkel a magyar termények nem bírnak árban versenyezni, mivel olcsóbbak, (és persze emiatt sokszor silányabb minőségűek is) és ezzel kiszorítják a hazai, egyébként hozzáférhető, de drágább konvencionális zöldségeket. Az import biozöldségek helyzete azonban merőben más: legtöbbször azért kerülnek behozatalra, mert hazai forrásból nem beszerezhetőek folyamatosan és szezonálisan bizonyos termények.

A böjtidőszak és a tavaszi tisztitókúrák, diéták sajnos pont egybeesnek a hungry gap-el, pedig  ilyenkor még a szokásosnál is fontosabb lenne, hogy zöldségekből, gyümölcsökből sokat és sokfélét fogyasszunk, és ezekből is biót, hogy a lehető legkevesebb méreganyagot juttassuk a szervezetünkbe. Egy böjt, vagy diéta akkor tud sikeres lenni, ha minél színesebb és változatosabb. Ha nemcsak répával, céklával és zellerrel kell megoldani a tápanyagbevitelt, hanem rendelkezésre állnak izgalmasabb alapanyagok is. Webshopunkon ehhez tudunk nektek segítséget nyújtani: bőséggel találhattok sokféle, diétákba könnyen illeszthető zöldséget és gyümölcsöt, mint például a szárzeller, káposztafélék, brokkoli, salátafélék, spenót, mángold, zöldfűszerek, gyömbér és citrusfélék.