Spenótos túróval töltött kápia

Zakuszkakészítés közben jött a sugallat, hogy a spenót és a kápia jól működhet együtt. Az ötlet bevált, nem csak finom, de gyorsan elkészíthető, laktató fogást kaptunk. Érdemes kipróbálni! A spenótot mángolddal is helyettesítheted.

Hozzávalók

6 db piros kápia
30 dkg spenót
15 dkg túró
2 gerezd fokhagyma

bors
Olaj

  • Mosd meg, csepegtesd le és aprítsd fel a spenótot. Párold meg olajon, add hozzá a zúzott fokhagymát, sót és borsot.
  • A kápiák magházát vágd ki és töltsd meg a mángoldos túróval.
  • Sózd, locsold meg olivaolajjal és 170 fokra előmelegített sütőben süsd 20-30 percig. Légkeverésen kevesebb idő is elég, lényeg, hogy kezdjen pirulni a kápia.