Hideg kókusztejes céklakrémleves kovászos uborkával, főtt tojással

Laktat, hűsít, isteni finom és egyszerű elkészíteni. A hűtés miatt fogyasztás előtt legalább 6 órával készítsd el.

Hozzávalók

4 db közepes cékla
1 db kicsi hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl kókusztej
3 db főtt tojás
3 db kovászos uborka
kovászos uborkalé

bors

  • Hámozd meg, kockázd fel és öntsd fel a céklát kicsivel több vízzel, mint amennyi ellepi.
  • Tedd hozzá a meghámozott hagymát és a fokhagymát egészben, sózd, borsozd és főzd meg amíg a cékla megpuhul.
  • Ha már puha a cékla, botmixerrel pürésítsd, öntsd hozzá a kókusztejet, forrald még egy percig, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni.
  • Ízesítsd a kovászos uborka levével és tedd hűlni a hűtőbe pár órára.
  • Apróra vágott főtt tojással és kovászos uborkával tálald.