Hírek a Paradicsomból

Ez a hét a nagy zuhékról szólt, aminek nagyon örültünk, mert így nem kellett óránként öntözést kapcsolgatni. Mivel állandóan az előrejelzéseket lessük, így nem értek váratlanul az esők, kellőképp fel tudtunk készülni. Összetoboroztunk annyi embert, amennyit csak lehetett egy szép, napfényes vasárnap délelőtt, és végigkapáltuk, gyomláltuk az összes szabadföldi ágyást. Főleg ott, ahol már tarthatatlanná kezdett válni a gyomhelyzet, ugyanis esők után akkora sár szokott kint lenni, hogy lehetetlen kapálni és gyomlálni. A szó szoros értelmében elúsztak volna a termények. Persze azért kevesebbel esővel is beértük volna, viszont az ilyen esős napok remek alkalmak arra, hogy a fóliákban dolgozzunk, ahol egyébként melegebb nyári napokon alig lehet megmaradni. Sok munka várt ránk a paradicsommal és a paprikákkal is. Tavaly nem sikerültek túl jól a paradicsomok, mert nem volt elég időnk a növényvédelemmel foglalkozni, és sokat elvittek a különböző betegségek és kártevők. Az idei év sem tökéletes, már felbukkannak itt-ott vírusok és néhol gombák, de már most látszik, hogy sokkal jobb a helyzet, mint tavaly.

Ugyanebben a sátorban lakik a cukkini és a malabár spenót is.

Ha hiszitek, ha nem ezen a képen 5 ember gyomlál és kapál szabadföldön az esők előtt, plusz a fotós. Bele kell nagyítani, hogy látszódjon mindenki.

Itt pedig Sári ló, Csaba és Zoli töri fel Lilla vezényletével Matthew és a mi fóliáink közti területet. Nem is olyan régen még itt álltak Matthew trágyakomposzt halmai, így lehet, hogy trágyázni nem is kell majd ezt a területet. Sárika egyébként az ő lova, és nagyon hálásak vagyunk neki, hogy kölcsönadja ilyen munkákra. Aki nem ismerné Matthewt, ő a szomszédunkban lévő Zsámboki Biokert vezetője. Tőlük vettük meg 2 éve a területet, ahol most gazdálkodunk. A videót hanggal érdemes nézni.