Baconos-tejfölös fejes káposzta sült sárgarépával és barnarizzsel

Az eddigi receptek alapján úgy tűnhetett, hogy nem eszünk húst, pedig hetente egyszer-kétszer nálunk is befigyel egy-egy húsos étel. Azért arra ügyelünk, hogy az alapanyagok lehetőleg szabadtartású és vegyszermentes gazdaságból származzanak. Ehhez a recepthez a Dániel Tanya isteni finom angolszalonnáját használtuk fel. Dániel László termékeit a Czakó Termelői Piaczon lehet beszerezni, ahol szombatonként mi is árulunk. A kertünkből frissen szedett sárgarépa és a fejes káposzta nagyon gyorsan elkészíthető, sokkal hamarabb átsülnek, mint tárolt társaik.

Hozzávalók:

1 csokor új sárgarépa
1 fej új káposzta
15 dkg apróra vágott bacon
tejföl ízlés szerint
2 gerezd friss fokhagyma
só, fehérbors
barnarizs
olivaolaj

  • A répák zöldjét vágd le úgy, hogy egy kis szár maradjon rajtuk.
  • Forgasd meg olivaolajbané, sózd meg es süsd kb 20 percig, 190 fokon, amíg megpirul.
  • A bacont pirítsd meg egy serpenyőben 1 ek olajon, dobd rá a csíkokra vágott káposztát és a zúzott fokhagymát. Sózd, fehérborsozd ízlés szerint.
  • Sűrűn kevergetve párold, de ne legyen túl puha. A végén dobd rá a tejfölt.
  • Főtt barnarizsel tálald.