Batáta és cékla curry

Tedd színesebbé a szürke, hideg napokat ezzel a csodás, melengető curryvel! A cékla is és a batáta is földies, édeskés ízű zöldség, indiai fűszerezéssel isteni curry készíthető belőlük. A céklának elég sok idő kell a sütéshez, ezért érdemes kisebb kockákra vágni.

Hozzávalók (3 főre)

500g cékla
500g édesburgonya
1 közepes hagyma
3 gerezd fokhagyma
Hüvelykujjnyi gyömbér
1,5 ek római kömény
1 kk kurkuma
1 ek garam masala
Chili ízlés szerint
400 g kockázott paradicsomkonzerv
3 ek zabtejszín
Friss koriander
Só, bors

  • Kis kockákra vágd fel a céklát, tedd tepsibe, locsold meg olivaolajjal. Sózd, szórj rá ½ ek római köményt és süsd 20 percig. Add hozzá a felkockázott édeskrumplit, és süsd további 20 percig.
  • Közben forrósíts olajat egy serpenyőben, adj hozzá 1 ek római köményt, kicsit kevergesd, majd dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát
  • Mehet rá a zúzott fokhagyma, reszelt gyömbér, kurkuma és a chili. Kevergesd 1 percig majd öntsd rá a paradicsomot. Forrald fel, utána kis lángon főzd össze.
  • Keverd hozzá a garam masalát, a sült zöldségeket, a kókusztejszínt és a friss koriandert. Sózd, borsozd.
  • Naan kenyérrel, rizzsel, friss salimixxel tálald, de önmagában is megállja a helyét.