Téli zöldséges stir fry

Hozzávalók (2 főre)

1 db lilahagyma
2 db sárgarépa
1 marék leveles kel
1 db édeskömény vagy pak choi
5 dkg reszelt gyömbér
3 gerezd fokhagyma
1,5 ek földimogyoró vagy szezám olaj
Szójaszósz ízlés szerint
1 ek földimogyoró vaj
Chili ízlés szerint
Kínai tészta vagy rizstészta 2 főre

Készítsd elő a zöldségeket. A leveles kel szárát távolítsd el egészen a levél belsejéig, mert csak a levele használható. A gyömbért reszeld, a sárgarépát legjobb gyalulni. Az édesköményt, leveles kelt és a lilahagymát vágd vékony csíkokra. Az olajat forrósítsd fel egy wokban, majd dobd bele a reszelt gyömbért és a passzírozott fokhagymát. Sózd, önts hozzá egy kevés szójaszószt. Kicsit kevergesd, vigyázz, hogy ne égjen oda. Dobd rá a zöldségeket és nagy lángon, folyamatosan kevergetve süsd jól át. Add hozzá a mogyoró vajat, a chilit és a szójaszószt. A tésztát főzd meg, és leszűrés után keverd hozzá a zöldségekhez. Ha szükséges még ízesítsd.